yeşil zeytin yaptık biz bu sene yeniden, paylaşalım dedik. zeytinlerimizi patlayıp etrafa sıçramalarını önlemek için buzdolabı poşeti içinde çekiçle ezip, suya bastırdık. zeytinlerin suyun üstüne çıkıp çürümesini önlemek için de -aynen bize zeytini nasıl yapacağımızı öğreten arkadaşımızdan öğrendiğimiz gibi- küçük bi buzdolabı poşetinin içini biraz suyla doldurup, ağzını düğümleyip zeytinlerimizin üstüne koyduk. nerde bulayım ben istanbul illerinde temiz taşı! :) yaklaşık 3 hafta boyunca 2 günde bir suyunu değiştirdik ve acılığı gidince tuzlu suya bastırdık. 2 hafta içinde yemeğe hazır hale geldi!
dipte kişnişli not: beşiktaş pazarındaki zeytinci amcanın kişnişin zeytine yumuşak bir tat verdiğini söylemesi üzerine, ikinci bir kapta tuzlu suya kişniş de ekledik. sonuç gayet lezzetliydi!dipte çerezlik not: yapması al, hazırla, beklet süreçlerinde yaklaşık 2 ay süren zeytinin mutfak ömrü 2 ay süremeyecek gibi görünüyor! katıksız olmasının da güveniyle zeytinden çok çerez niyetine, haap hupp, hoopp bitti.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder